Duminică, 2025-01-05, 8:36 AM

Bine aţi venit Guest

My site

Formularul pentru autentificare
Categoriile secţiunii
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
    
Categoriile canalului
Căutare
Sondajul nostru
Daca mi-aş face un blog aţi fi interesat de el ?
Total răspunsuri: 30
Prietenii site-ului
  • Creaţi un website gratuit
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Statistici

    Total online: 8
    Vizitatori: 8
    Utilizatori: 0
    Principală » Video » Actiune

    Ice Quake

    01:30:13
    Vizualizări: 2 Adăugat de: SkipY SkipY 
    Descrierea intrării:

    Subiectul ar fi vrut sa fie interesant, dar totul esueaza in lipsa de credibilitate. Posibila catastrofa ce ar putea rezulta in urma degajarii in atmosfera a unei cantitati foarte mari de metan din stratul de permafrost, e adusa la nivelul de doi bani prin lipsa detaliilor semnificative. Cum e posibil ca o armie ca cea a Americii sa nu reactioneze deloc la aparitia a asa unei primejdii si sa lase un grup singuratic de ingineri (corpul inginerilor) sa se lupte cu posibila extinctie a umanitatii? Cert e ca acei consultanti stiintifici folositi la realizarea filmului nu prea si-au facut treaba. Cand vorbesc de sute de gigatone de metan lichid, asta inseamna sute de mii de kilometri cubi. Cam mult pentru oricare sistem carstic de pesteri. Si mai e o problema: la presiuni inalte si in prezenta apei metanul formeaza un compus solid (nu lichid!) ce se numeste hidro-metan. Se regaseste pe fundul oceanelor intr-o patura foarte groasa depusa in timp de milioane de ani. Ruperea acestui strat in zona Scandinaviei in urma cu 12.000 de ani a declansat iesirea omenirii din ultima epoca glaciara. Mi-e greu sa cred ca sub permafrost (care are foarte multa apa) ar fi fost metan lichid, ci mai degraba solid.
    Mai apoi aprinderea metanului din crevase si faptul ca scurgeri imense ard doar cateva clipe, atata cat sa aiba timp Michael Webster sa sara peste crevasa ca sa duca incarcatura de C4 in punctul de deviere a suvoiului de metan lichid. Si aici o alta la fel de incredibila: doua-trei calupuri de C4 amplasate la suprafata zapezii doboara la detonare pesterile carstice! Pai, in stilul asta, mineritul ar fi floare la ureche. De ce naiba sa mai gaurim roca, sa introducem explozibilul cat mai adanc, cand simpla lui aruncare la suprafata farama grotele din adanc!
    E un film slab si fara credibilitate. Cred ca mai degraba e un joc de antrenament. Ceva de genul “hai, sa nu stam degeaba”.

    An: 2010
    Director: Paul Ziller
    Actori: Brendan Fehr, Jodelle Ferland, Victor Garber, Holly Elissa
    Timpul de rulare al video-ului: 01:30:13
    Total comentarii : 1
    2013-08-11 1
    22 May, 2012 Dan Popovici 24 March, 2012 Fara sa mai vorbim de fpuatl ca acest haos pe strazile orasului nu va fi nicio data in favoarea cetateanului. Este o falsa impresie fpuatl ca in final vom avea la robinet apa potabila. Pentru aceasta va trebui fiecare locatar, fiecare bloc sa-si schimbe conducta de alimentare care duce din reteaua principala la el in apartament sau casa, lucru care se va face obligatoriu pe cheltuiala fiecaruia, deoarece schimbarea actuala de conducte se face doar pentru reteaua ce apartine societatii Apa Tarnavei Mari, pentru eliminarea pierderilor acestei societati si in final pentru rentabilizarea si eficienta societatii cu avantajele financiare ce vor decurge pentru aceasta societate. Deci la cat sunt de infectate actualele conducte din blocuri nu sunt convins ca vom avea cea mai buna apa la robinet la finalizarea lucrarilor.
    --------------------
    Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
    [ Înregistrare | Autentificare ]
    Copyright MyCorp © 2025 | Găzduit de către uCoz